bg

Bedrijven en instanties

Hoe ga ik om met een medewerker die na een verlieservaring weer terug komt op de werkvloer? Wat kan ik van hem of haar verwachten? Is het goed of fout om direct weer aan het werk te gaan? Hij of zij produceert minder dan ik gewend ben, kan ik hier iets van zeggen? Zou er iets meer aan de hand zijn, mijn medewerker lijkt zo somber? Een medewerker is op uw bedrijf aan een bedrijfsongeval overleden, wat regel ik voor de medewerkers die hierbij betrokken zijn? En misschien nog wel belangrijker? Hoe zorg ik voor mezelf als directeur?

Zomaar een greep uit een aantal vragen waar u tegenaan kunt lopen wanneer een medewerker of leerling terugkomt op de werkvloer na bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare. Een rouwproces is uniek en komt met golven, daarom is het soms zo moeilijk om, aansluitend op de wens van de betrokkene, ondersteuning te bieden.

Begeleiding en zorg

Bovendien heeft u als manager of leidinggevende als taak het bedrijf zo goed mogelijk te leiden. Een onderdeel daarvan is ongetwijfeld het zorgen voor uw medewerkers. Want een goede begeleiding op de werkvloer betekent nu eenmaal dat een medewerker weer sneller en met een prettiger gevoel aan de slag is.

Een aantal dingen die alvast fijn zijn om te weten: Geef ruimte aan uw medewerker. Ga in gesprek, of laat in ieder geval weten dat u hem of haar ziet. Vraag wat de betrokkene nodig heeft. En mocht deze persoon nu net wat langer in gesprek staan bij de koffieautomaat, denk dan ‘wat fijn dat hij of zij er nu eindelijk over kan spreken’. Dit is zo ongelofelijk belangrijk.

En tot slot; zorg voor uzelf, zodat u uw personeel ook bij kunt staan op momenten dat zij het moeilijk hebben.

Maak een afspraak

Mocht u nu meer informatie willen, u wilt een gesprek omdat u met vragen zit over het re-integreren van uw medewerker of er is een incident geweest binnen uw bedrijf. Wij kunnen u helpen om weer overzicht te krijgen. Maak een afspraak op noelle@praktijkamiant.nl of bel 06-11464628.


Ervaringen


"Ik ervaar Noëlle als een zeer bekwaam en zeer zorgvuldig therapeute. Zacht én doortastend. Ik heb het pad dat we samen hebben bewandeld als een mooi afgerond geheel ervaren. Per sessie én als geheel traject."

Marijke (62, Leren uiten emoties)

Toepaste behandeling: Beeldende therapie

"Ik ben weer helemaal opgebloeid, dankzij deze therapie!"

Man (58, depressie)

Toepaste behandeling: ACT


"De mens is als een mijn vol edelstenen,
de mooiste schat is in jezelf te vinden."

"Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel,
om je ziel te zien een kunstwerk."

- G.B. Shaw -

"Als je de ravijnen tegen stormen beschermt,
zul je nooit de schoonheid van hun groeven zien."

- Elisabeth Kubler-Ross -

"You can't use up creativity.
The more you use, the more you have."

"Jezelf kennen betekent geworteld te zijn in Zijn,
in plaats van verdwaald te zijn in je verstand."

- Eckhart Tolle -