bg

Doe het Samen op 4 maart

Gepubliceerd op: 21 januari 2018

Aanmeld formulier Doe Het Samen 4 maart

Doe-dag voor jongeren in Rouw

 

DEURNE- Op zondag 4 maart aanstaande organiseert rouwcafé ‘Café samen één’ de doe-dag ‘Doe het samen’. Deze dag geldt als kick-off voor het nieuwe rouwcafé. Jongeren die een dierbare hebben verloren door overlijden en tussen de twaalf en de vijfentwintig jaar zijn, kunnen zich gratis aanmelden. Op deze dag wordt een aantal workshops gegeven waarin samenwerken en kennismaken centraal staat. De doe-dag vindt plaats in Scoutingsgebouw ‘de Muggenhof’ aan de Albert Schweitzerstraat 38 te Deurne en duurt van 13.30 tot 18.00 uur.(Inloop vanaf 13:00 uur)

 

Workshops

Tijdens de doe-dag wordt samenwerking en kennismaken gestimuleerd door middel van een aantal workshops. De workshops worden gegeven door verschillende professionals uit diverse vakgebieden. Zij geven onder andere creatieve, sportieve en grappige workshops om de jongeren de gelegenheid te geven elkaar op een leuke manier te leren kennen.

 

Nieuw Rouwcafé

De doe-dag is een aftrap van het nieuwe rouwcafé ‘café samen één’. Dit is een lotgenotengroep voor Jongeren uit de omgeving Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Helmond. Zij zijn tussen middelbare schoolleeftijd en de vijfentwintig jaar en hebben allen een dierbare verloren door overlijden. Middels deze groep proberen zij met elkaar in contact te komen, samen leuke dingen te doen en elkaar te steunen in het rouwproces. Zij komen eenmaal per maand samen in Hotel-restaurant Plein 5 waar ze samen leuke dingen ondernemen.

 

Voor en door jongeren

Zowel de doe-dag als het rouwcafé wordt opgezet en georganiseerd door de jongeren zelf. Dit is ook zoals de initiatiefnemers Noëlle Loomans-Kuijpers en Lianne Voncken het van te voren in hun gedachte hadden. Zij hebben in oktober het startschot gegeven waarna ze nu samen met de jongeren hard aan het werk zijn om een goed begin te maken. Het rouwcafé start begin April.

 

Aanmelden

De doe-dag vindt plaats in scoutingsgebouw ‘de Muggenhof aan de Albert Schweitzerstraat 38 te Deurne en duurt van 13.30 uur tot ongeveer 18.00 uur. (Inloop vanaf 13:00 uur) Aanmelden hiervoor is gratis en voor eten en drinken wordt gezorgd. Aanmelden kan middels het mailen van het aanmeldformulier naar cafesameneen@gmail.com. Het aanmeldformulier kun je vinden op de sites www.praktijkamiant.nl of www.liannevoncken.nl

Aanmeld formulier Doe Het Samen 4 maart

 

— EINDE BERICHT—

 

Voor vragen mail naar: cafesameneen@gmail.com of bel naar 06-12282925

Contactpersoon: Sander Verhees

Ervaringen


"Hi Noelle,
Wij zijn deze week " veilig" teruggekomen na n onvergetelijke reis in Vietnam.
Ik zou je nog even laten weten hoe het ging.
Wij hebben totaal 5 vluchten gemaakt. 3 ervan gingen goed. Het betroffen vluchten zonder bijzonderheden en m.b.v. jouw tips werden het best relaxte vluchten. De andere 2 waren zwaarder. (....) Ik voelde dat de angst het won en op die momenten kon ik me naar mijn gevoel niet vastgrijpen aan de oefeningen. We gaan nog maar verder met trainen want dat reizen is toch wel fijn😊
Ingrid."

Ingrid (51, Vliegangst, angst om te verongelukken)

Toepaste behandeling: 3 sessies ACT-therapie

"Ik ben weer helemaal opgebloeid, dankzij deze therapie!"

Man (58, depressie)

Toepaste behandeling: ACT


"De mens is als een mijn vol edelstenen,
de mooiste schat is in jezelf te vinden."

"Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel,
om je ziel te zien een kunstwerk."

- G.B. Shaw -

"Als je de ravijnen tegen stormen beschermt,
zul je nooit de schoonheid van hun groeven zien."

- Elisabeth Kubler-Ross -

"You can't use up creativity.
The more you use, the more you have."

"Jezelf kennen betekent geworteld te zijn in Zijn,
in plaats van verdwaald te zijn in je verstand."

- Eckhart Tolle -