bg

DOE HET SAMEN

Gepubliceerd op: 8 maart 2018

Verslagje van Corné; deelnemer aan de super geslaagde dag voor jongeren op 4 maart.

 

Doe-dag Samen Een

 

Eerst hadden we inloop tot half 2 s ’middags met een lekker glaasje chocomel, thee/koffie of fris en iets lekkers. Toen het 2 uur was en iedereen er was gingen we een namenrondje doen, om elkaar een beetje te leren kennen en wat we hebben meegemaakt. Daarna kregen we een rondleiding in het scouting-gebouw. Toen we dat hadden gehad, zijn we naar buiten gegaan om de eerste activiteit gezamenlijk te doen, dat was action-painting. Na de uitleg mocht je ervoor kiezen om mee te doen en je eigen schilderij te maken of binnen gezelschapsspelletjes te spelen, zoals jenga, mens erger je niet of mandala’s tekenen.

 

De meeste mensen hadden gekozen voor een schilderij te maken en dat was heel leuk om te doen, want het was op een andere manier dan je gewend bent. Als je dan klaar was met je schilderij mocht je zelf wat drinken pakken en wat lekkers en mocht je even wachten in de gezelschapsspellen-ruimte.

 

Toen iedereen wat had gedronken en gegeten en gingen we door naar de improvisaties.

We gingen eerst in een kring staat om wat te leren over improvisatie. Toen we al een aantal spelletjes hadden gedaan begonnen we met het echte improviseren.

Eerst deden we wie, wat en wanneer. Toen gingen we weer wat drinken.

Daarna gingen we weer naar boven om te beginnen met een soapserie te maken, we werden in 3 groepjes verdeeld en moesten allemaal 3 scenes maken en spelen. Toen we allemaal de 3 scenes hadden voorgedaan hebben we het ingedeeld en nog een keer gespeeld. We werden geroepen voor het avondeten, toen iedereen genoeg had gingen we weer naar boven om de soapserie af te maken en te acteren voor de rest van de groep die niet had meegedaan.

Toen dat klaar was zijn we met z’n allen beneden in de keuken nog alles gaan opruimen en dat was het einde van een geweldige, maar vooral bijzondere dag met mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt.

 

Mede namens mijn collega Lianne Voncken bedanken we iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt; David Vermeulen, Stichting Welzijn Deurne, Het Vervolg, Vevi-tools, Studio 29elf, Helen’s Cackery, Lianne Voncken, Therapiepraktijk Amiant.

Ervaringen


"Ik ervaar Noëlle als een zeer bekwaam en zeer zorgvuldig therapeute. Zacht én doortastend. Ik heb het pad dat we samen hebben bewandeld als een mooi afgerond geheel ervaren. Per sessie én als geheel traject."

Marijke (62, Leren uiten emoties)

Toepaste behandeling: Beeldende therapie

"Ik ben weer helemaal opgebloeid, dankzij deze therapie!"

Man (58, depressie)

Toepaste behandeling: ACT


"De mens is als een mijn vol edelstenen,
de mooiste schat is in jezelf te vinden."

"Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel,
om je ziel te zien een kunstwerk."

- G.B. Shaw -

"Als je de ravijnen tegen stormen beschermt,
zul je nooit de schoonheid van hun groeven zien."

- Elisabeth Kubler-Ross -

"You can't use up creativity.
The more you use, the more you have."

"Jezelf kennen betekent geworteld te zijn in Zijn,
in plaats van verdwaald te zijn in je verstand."

- Eckhart Tolle -