Amiant is een vrijgevestigde praktijk voor psychosociale hulpverlening

We zijn gespecialiseerd in veranderingsprocessen, rouw en verliesbegeleiding. Verlies zien wij in de breedste zin van het woord. Het verlies van een dierbare is een zeer heftige ervaring. Maar ook het verlies van je baan, je gezondheid of een scheiding kan een rouwreactie teweeg brengen. We maken gebruik van diverse, bewezen, effectieve methodes zoals Verliesbegeleiding, ACT, EMDR en beeldende therapie. Gebaseerd op kennis en ervaring bieden we begeleiding op maat welke afgestemd is op uw behoefte.

Neem contact op
 

Elk verlies brengt verandering met zich mee, elke verandering een verlies


Het verlies van een dierbare is een zeer heftige ervaring. Het weten dat het zo ontzettend pijn en verdriet doet iets of iemand te verliezen omdat je zoveel van die ander gehouden hebt, kan belangijke informatie zijn voor het omgaan met verlies. Rouw is de pijn van de liefde middenin je hart.

Verlies van gezondheid

Verlies van gezondheid brengt een chronisch rouwproces op gang. Telkens weer kunt u geconfronteerd worden met de dingen die u niet meer, of in mindere mate kunt. Wij helpen u om te gaan kijken naar de mogelijkheden, wat u allemaal wél kunt. Daarnaast bieden we ruimte voor alle gevoelens rondom dit verlies.

Rouw bij (echt) scheiding

Een relatiebreuk brengt ook een verlies-proces op gang. Ook voor kinderen die betrokken zijn. Binnen onze praktijk hebben we oog voor iedereen. Voor u als u in een scheiding terecht komt, maar zeker ook voor de kinderen, zij móeten gezien worden.

Diffuus verlies

KOPP is een afkorting voor Kind van een Ouder met een Psychisch Probleem. Hieronder vallen ook broers, zussen, ouders van mensen met een psychische aandoening. Er is nog steeds veel te weinig aandacht voor deze doelgroep. Professionals zijn dikwijls niet bekend met de klachten die dit met zich mee kan brengen.
Wanneer iemand ziek wordt binnen een gezin betekent dat naast de vele zorgen soms ook dat de rollen omgedraaid worden, dat kinderen voor hun ouders gaan zorgen in plaats van andersom. Dit is een zware verantwoordelijkheid, zeker als dit gedurende langere tijd plaatsvindt.

Reorganisaties, verlies van baan of bedrijf

Wanneer u te horen krijgt dat u of iemand in uw omgeving gaat overlijden is het belangrijk dat ook de naasten goed begeleidt worden.

Ervaringen met Amiant

Neem contact op

"Door ouders; Het gaat nu veel beter met Tim, hij weet nu dat hij zijn emoties mag uiten en hier dan ook mee om te gaan. Er zijn veel minder woede uitbarstingen sinds hij beeldende therapie heeft gehad. Zijn boosheid en verdriet is er natuurlijk nog wel, maar hij weet hier nu veel beter mee om te gaan.
Door Tim; Dank je wel dat ik hier mocht komen. Ik vond het heel fijn. Ik heb ook veel geleerd."

Tim (10)
Rouw problematiek
Beeldende therapie gebaseerd op ACT. Na overlijden opa.

"Hi Noelle,
Wij zijn deze week " veilig" teruggekomen na n onvergetelijke reis in Vietnam.
Ik zou je nog even laten weten hoe het ging.
Wij hebben totaal 5 vluchten gemaakt. 3 ervan gingen goed. Het betroffen vluchten zonder bijzonderheden en m.b.v. jouw tips werden het best relaxte vluchten. De andere 2 waren zwaarder. (....) Ik voelde dat de angst het won en op die momenten kon ik me naar mijn gevoel niet vastgrijpen aan de oefeningen. We gaan nog maar verder met trainen want dat reizen is toch wel fijn😊
Ingrid."

Ingrid (51)
Vliegangst, angst om te verongelukken
3 sessies ACT-therapie

Zo fijn, Mijn ervaringen binnen de gesprekken met Noëlle zijn bijzonder, heel laagdrempelig. Fijn met twee benen op de grond. Niets 'zweverigs' aan. Je kunt gerust een afspraak maken.

Man (36)
Overlijden van goede vriend
Rouw en Verlies therapie

In het begin dacht ik dat mijn angsten niet zouden kunnen komen door het overlijden van mijn moeder, maar gewoon zomaar. Nu weet ik hoe het werkt, zo'n rouwproces kan sommige gevoelens versterken. Sinds ik bij Amiant ben geweest heb ik beter inzicht in alles wat er in mijn lijf gebeurt. En kan ik er dus veel beter mee omgaan.

Man (20)
Overlijden van moeder / sociale angst
Rouw en Verlies therapie

Jammer dat het uur zo snel voorbij is, onze gesprekken heb ik als zeer waardevol ervaren. Mijn gevoelens rondom het verlies mochten en mogen er echt zijn. Hierdoor kan ik beter omgaan met mijn gevoelens rondom het verlies van mijn gezondheid.

Vrouw (41)
Verlies van gezondheid
ACT gecombineerd met Rouw en Verlies Therapie en Beeldend werken

Je mag fijn met de Playmobil spelen. Ook mocht ik verven en met de klei.

Jongen (5)
Overlijden broer
Rouw en Verlies therapie gecombineerd met beeldend werken

Dank je wel Noëlle dat ik bij jou mocht komen. Ik weet nu beter hoe ik om moet gaan met mijn gevoelens rondom de scheiding van mijn ouders.

Meisje (15)
Verlies ervaring door scheiding van ouders
Rouw en Verlies therapie gecombineerd met ACT

In het begin was het erg zwaar. Het overlijden van mijn dochter beleef ik nog steeds als moeilijk. In het begin kwam in wekelijks bij Noëlle voor steune en kracht. Nu ik een tijd verder ben kan ik weer genieten van het leven. Soms heb ik nog behoefte aan een gesprek, gewoon zomaar, omdat de rouw dan weer aan de deur klopt.

Vrouw (52)
Overlijden dochter
Rouw en Verlies therapie
 

Laatste Amiant berichten

Bekijk alle berichten

Neem contact op

Gebaseerd op kennis en ervaring maken wij een proces op maat wat afgestemd is op uw behoefte. Neem gerust contact met ons op voor informatie.


    Contactgegevens