bg

Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding is er speciaal voor Iedereen die een verdrietige periode in zijn leven meemaakt na een verlies ervaring, dit vraagt om rouwverwerking. Verlies kun je zien in de breedste zin van het woord. Het verlies van een dierbare is een zeer heftige ervaring. Maar ook het verlies van je baan, je gezondheid of een scheiding kan een rouwreactie teweeg brengen.

Het weten dat het zo ontzettend pijn en verdriet doet iets of iemand te verliezen omdat je zoveel van die ander gehouden hebt, kan belangrijke informatie zijn voor het omgaan met verlies. Rouw is de pijn van de liefde middenin je hart.

 

Lees hoe andere zijn geholpen met Rouwbegeleiding

 

Het rouwproces

Wanneer je te maken krijgt met verlies door overlijden van iemand die je dierbaar is; je partner, je ouder, je kind, je vriend of vriendin, je broer of zus, kan dat enorme invloed hebben. Er komen zoveel gedachten en gevoelens los; verdriet, boosheid, schuld, verwarring, opluchting. Deze kunnen bijzonder overweldigend en verwarrend zijn.

Rouw is altijd een intense, persoonlijk ervaring. Ieder rouwproces is uniek. Als individu beleef je ook niet elk rouwproces op dezelfde manier. Ook de rouwverwerking is daarom per persoon verschillend.

Gelukkig weten we inmiddels meer over het unieke rouwproces: we weten dat mannen anders rouwen dan vrouwen. Kinderen en jongeren rouwen ieder ook weer op een andere manier. Soms lijkt het alsof er niets aan de hand is, of is het gewoon te veel en te moeilijk om te hanteren op dit moment en wordt het verdriet even ‘geparkeerd’.

 

De rouwbegeleiding

Niet genomen rouw, het vermijden van bijvoorbeeld verdriet, kan je kracht blokkeren. Rouwbegeleiding heeft als doel te helpen je natuurlijke balans weer te hervinden. De balans tussen verleden en toekomst te herstellen. Tijdens de gesprekken krijg je inzicht in hoe je zelf in eerste instantie geleerd hebt met verdriet en andere gevoelens om te gaan, wat dit met je doet en waarop je eventueel blokkeert. Samen geven we ruimte aan alle gevoelens die komen kijken in jouw unieke rouwproces. Verschillende therapieën die toegepast kunnen worden tijdens de begeleiding of na de rouwverwerking zijn: Beeldende-therapie, ACT-therapie en EMDR-therapie.

 

Meer informatie over hoe jij geholpen kan worden met rouwbegeleiding? Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder.

 

De praktijk is gevestigd in Asten maar ook buiten regio Asten, Deurne, Helmond ben je van harte welkom.


Ervaringen


"Ik ervaar Noëlle als een zeer bekwaam en zeer zorgvuldig therapeute. Zacht én doortastend. Ik heb het pad dat we samen hebben bewandeld als een mooi afgerond geheel ervaren. Per sessie én als geheel traject."

Marijke (62, Leren uiten emoties)

Toepaste behandeling: Beeldende therapie

"Door ouders; Het gaat nu veel beter met Tim, hij weet nu dat hij zijn emoties mag uiten en hier dan ook mee om te gaan. Er zijn veel minder woede uitbarstingen sinds hij beeldende therapie heeft gehad. Zijn boosheid en verdriet is er natuurlijk nog wel, maar hij weet hier nu veel beter mee om te gaan.
Door Tim; Dank je wel dat ik hier mocht komen. Ik vond het heel fijn. Ik heb ook veel geleerd."

Tim (10, rouw problematiek)

Toepaste behandeling: Beeldende therapie gebaseerd op ACT


"De mens is als een mijn vol edelstenen,
de mooiste schat is in jezelf te vinden."

"Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel,
om je ziel te zien een kunstwerk."

- G.B. Shaw -

"Als je de ravijnen tegen stormen beschermt,
zul je nooit de schoonheid van hun groeven zien."

- Elisabeth Kubler-Ross -

"You can't use up creativity.
The more you use, the more you have."

"Jezelf kennen betekent geworteld te zijn in Zijn,
in plaats van verdwaald te zijn in je verstand."

- Eckhart Tolle -