bg

ACT-therapie

ACT is de afkorting voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een nieuwe, bewezen, effectieve (evidence based therapy) vorm van gedragstherapie voor verschillende problemen, waaronder, chronische pijn, trauma, angst, depressie en lichamelijke ongemakken. Ook kun je ACT- therapie gebruiken om je kwaliteit van leven te verhogen en je persoonlijke veerkracht te vergroten.

ACT Methode

Deze behandelmethode,  gedragstherapie, gaat ervan uit dat vervelende gevoelens, gedachten en gebeurtenissen een onderdeel zijn van het leven en dat we dat niet kunnen veranderen. Maar wat we wel kunnen veranderen is hoe we hiermee omgaan. Hierdoor ben je in staat om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in het leven. De kern van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. ACT-therapie zorgt voor een vrolijke speelse levenshouding waarbij alle angst en pijn die inherent is aan het leven op de koop toe wordt genomen.

 

Lees hoe andere zijn geholpen met de ACT Methode

 

ACT-therapie oefeningen

Binnen de gedragstherapie ACT worden er veel oefeningen en metaforen gebruikt, hierdoor wordt ACT-therapie een duidelijke maar luchtige, speelse vorm van gedragstherapie. Tijdens een consult wordt ook uitleg gegeven, maar er wordt vooral ervaren hoe bepaalde gedragspatronen, gevoelens en gedachten actief zijn en in welke mate deze disfunctioneel zijn. Eenmaal thuis wordt het geleerde in de praktijk gebracht en geoefend zodat nieuwe patronen een blijvende verandering bewerkstelligen. Deze vorm van gedragstherapie heeft het kernmerk dat het een kortdurende therapievorm kan zijn, uiteraard afhankelijk van de klacht.

 

Meer informatie over wat ACT-therapie voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder.

 

Wij zijn gevestigd in Asten maar ook buiten regio Asten, Deurne, Helmond ben je welkom.


Ervaringen


"Hi Noelle,
Wij zijn deze week " veilig" teruggekomen na n onvergetelijke reis in Vietnam.
Ik zou je nog even laten weten hoe het ging.
Wij hebben totaal 5 vluchten gemaakt. 3 ervan gingen goed. Het betroffen vluchten zonder bijzonderheden en m.b.v. jouw tips werden het best relaxte vluchten. De andere 2 waren zwaarder. (....) Ik voelde dat de angst het won en op die momenten kon ik me naar mijn gevoel niet vastgrijpen aan de oefeningen. We gaan nog maar verder met trainen want dat reizen is toch wel fijn😊
Ingrid."

Ingrid (51, Vliegangst, angst om te verongelukken)

Toepaste behandeling: 3 sessies ACT-therapie

"Ik ervaar Noëlle als een zeer bekwaam en zeer zorgvuldig therapeute. Zacht én doortastend. Ik heb het pad dat we samen hebben bewandeld als een mooi afgerond geheel ervaren. Per sessie én als geheel traject."

Marijke (62, Leren uiten emoties)

Toepaste behandeling: Beeldende therapie


"De mens is als een mijn vol edelstenen,
de mooiste schat is in jezelf te vinden."

"Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel,
om je ziel te zien een kunstwerk."

- G.B. Shaw -

"Als je de ravijnen tegen stormen beschermt,
zul je nooit de schoonheid van hun groeven zien."

- Elisabeth Kubler-Ross -

"You can't use up creativity.
The more you use, the more you have."

"Jezelf kennen betekent geworteld te zijn in Zijn,
in plaats van verdwaald te zijn in je verstand."

- Eckhart Tolle -