bg

EMDR-therapie

EMDR-therapie wordt dikwijls gebruikt als methode voor traumaverwerking en zorgt ervoor dat de emotionele lading van een schokkende gebeurtenis of herinnering afneemt. EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”.

 

EMDR bij trauma

Wanneer een vervelende gebeurtenis een blijvend negatief effect op iemands leven heeft wordt dit traumatisch genoemd. Bij een traumatische herinnering blijven er dikwijls fysieke reacties, heftige emoties en angstwekkende beelden bestaan. Denk bijvoorbeeld aan PTSS (posttraumatische stress-stoornis) Het lijkt erop dat de traumatische gebeurtenis of herinnering niet goed verwerkt is in het brein. Normaal gesproken wordt een gebeurtenis verwerkt tijdens je slaap. In geval van blijvende klachten is dit niet goed gegaan. Middels EMDR-therapie zorgen we ervoor dat dit alsnog gebeurd.

 

Lees hoe andere zijn geholpen met EMDR-therapie

 

EMDR methode

EMDR-therapie is een succesvolle, bewezen therapie voor traumaverwerking. Tijdens een EMDR-therapie behandeling wordt doormiddel van oogbewegingen, audiogeluidjes door een koptelefoon of kloppende bewegingen op de knieën links en rechts aangeboden. Dit zorgt ervoor dat het eigen verwerkingssysteem weer op gang komt. EMDR brengt doorgaans een stroom van gedachten en/of beelden op gang, maar stimuleert soms ook gevoelens en lichamelijke reacties. De stimulatie zal er toe leiden dat de herinnering haar kracht en negatieve emotionele lading verliest. Het wordt daarom ook makkelijker om aan oorspronkelijke gebeurtenissen terug te denken. Ook kan het voor komen dat u een beeld, gevoel of gedachte niet meer terug kan halen of dat deze waziger zijn geworden. Het kan ook gebeuren dat u nieuwe inzichten verkrijgt, waardoor de betekenis verandert aan de gebeurtenis. Hierdoor zal er een grote kwaliteitsverbetering van leven ontstaan.

 

EMDR Therapie

EMDR is een techniek welke tegenwoordig veel ingezet wordt voor traumaverwerking als totale therapie zoals bij een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Echter is het ook van belang om zicht te hebben op de overige problemen waar iemand mee kampt. Daarom is het belangrijk om niet alleen in te zetten op traumaverwerking maar ook te kijken naar andere klachten. Vooral ook om te kijken hoe er met deze klachten omgegaan wordt. Aanvulling rondom EMDR-therapie is zeker mogelijk. Acceptance en Commitment Therapie (ACT) en beeldende therapie zijn beide goede vormen om aansluitend op de EMDR behandeling voor traumaverwerking in te zetten.

 

Meer informatie over wat EMDR-therapie voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op, ik help u graag verder.

 

Wij zijn gevestigd in Asten maar helpen u natuurlijk ook als u afkomstig bent buiten regio Asten, Deurne, Helmond.


Ervaringen


"Hi Noelle,
Wij zijn deze week " veilig" teruggekomen na n onvergetelijke reis in Vietnam.
Ik zou je nog even laten weten hoe het ging.
Wij hebben totaal 5 vluchten gemaakt. 3 ervan gingen goed. Het betroffen vluchten zonder bijzonderheden en m.b.v. jouw tips werden het best relaxte vluchten. De andere 2 waren zwaarder. (....) Ik voelde dat de angst het won en op die momenten kon ik me naar mijn gevoel niet vastgrijpen aan de oefeningen. We gaan nog maar verder met trainen want dat reizen is toch wel fijn😊
Ingrid."

Ingrid (51, Vliegangst, angst om te verongelukken)

Toepaste behandeling: 3 sessies ACT-therapie

"Ik ben weer helemaal opgebloeid, dankzij deze therapie!"

Man (58, depressie)

Toepaste behandeling: ACT


"De mens is als een mijn vol edelstenen,
de mooiste schat is in jezelf te vinden."

"Om je gezicht te zien gebruik je een spiegel,
om je ziel te zien een kunstwerk."

- G.B. Shaw -

"Als je de ravijnen tegen stormen beschermt,
zul je nooit de schoonheid van hun groeven zien."

- Elisabeth Kubler-Ross -

"You can't use up creativity.
The more you use, the more you have."

"Jezelf kennen betekent geworteld te zijn in Zijn,
in plaats van verdwaald te zijn in je verstand."

- Eckhart Tolle -