ACT in de rouw-, en verliespraktijk


De laatste jaren zien we dat er binnen verlies en rouw begeleiding steeds minder gewerkt wordt naar een oplossing of verwerking wat duidt op een afronding. We werken steeds meer volgens een procesmatige begeleiding.

Hierbij sluit ACT nauw aan. Binnen ACT spreekt met eerder van het leren omgaan met de gevoelens en pijn wat naar boven komt bij een verlies. Daarnaast biedt het werken met ACT handvaten zoals ‘hier-en-nu’ oefeningen en ‘waarden-gerichte-actie’ zodat een cliënt zich weer kan verbinden met het leven.

 

Deze training is opgebouwd met oefeningen vanuit ACT gecombineerd met rouw en verliestherapie.

We kijken naar Acceptatie van gevoel, hoe hier-en-nu oefeningen toegepast kunnen worden binnen het rouwproces.

We kijken welke oefeningen geschikt zijn om cliënten goed voor zich zelf te laten zorgen en defusie-oefeningen toe te passen zijn binnen dit kader. Daarnaast kijken we hoe we waardengerichte oefeningen in kunnen zetten.

 

Kennis van ACT is fijn, maar geen must. De bereidheid om naar uw eigen rouw en verlies ervaringen te kijken is wel relevant. We gaan aan de slag met oefeningen zodat u zelf ervaart wat het doet voordat u deze leert in te zetten bij uw cliënten.

 

  • Doelgroep: Professionals uit de rouw-, en verliestherapie.
  • Duur: 2 dagdelen (1 dag inclusief lunch)
  • Kosten: 250,00
  • Trainer: Noëlle Loomans-Kuijpers

Neem contact op

Gebaseerd op kennis en ervaring maken wij een proces op maat wat afgestemd is op uw behoefte. Neem gerust contact met ons op voor informatie.


    Contactgegevens