Rouwverwerking


Op het moment dat er iemand overlijdt in uw omgeving kan dat een zeer grote impact hebben op u en uw omgeving. In het begin zal het nog niet nodig zijn om aan rouwverwerking te denken. Maar na verloop van tijd, wanneer u beseft dat u nog steeds erg dikwijls met het overlijden bezig bent, erg emotioneel wordt of er alles aan doet om niet aan uw dierbare te hoeven denken, kan het zijn dat u toch gaat denken aan professionele begeleiding: rouwverwerk

Elk rouwproces is uniek

Rouwverwerking kost tijd. Voor iedereen geldt dat dit een andere tijdspanne heeft. Elk rouwproces is uniek. Soms verwacht de omgeving dat u sneller  gaat dan dat u doet. Iedereen rouwt op zijn eigen manier. Daarnaast zijn er nog andere vormen van verlies: bijvoorbeeld een echtscheiding, verlies van baan of verlies van gezondheid kan ook een rouwproces op gang brengen waar rouwverwerking voor nodig is. Er zijn verschillende manieren om rouwverwerking toe te passen. Binnen onze praktijk bieden wij rouwverwerking op maat. We kijken naar iedere unieke persoon. Ieder verlies vraag om een andere rouwverwerking. Rouwverwerking van een kind vraagt een heel andere veerkracht van iemand dan rouwverwerking van volwassenen.

Rouwverwerking bij kinderen

Kinderen die te maken krijgen met verlies door een overlijden, worden geconfronteerd met een rouwproces. Dit proces verschilt per kind én is zeker niet te vergelijken met het rouwproces bij volwassen. Kinderen kunnen op allerlei manier het verlies uiten, zoals bijvoorbeeld veel huilen óf helemaal niet huilen, druk gedrag vertonen óf juist heel stilletjes zijn. Daarnaast kan het ook voorkomen dat uw kind tijdelijk weer gaat bed plassen of duim zuigen. Het gedrag van uw kind kan tijdelijk veel veranderen en dit heeft te maken met het rouwproces.

Gelukkig kan professionele rouwverwerking bij kinderen oplossing bieden. Met begeleiding of therapie zal uw kind de gevoelens een plekje kunnen geven en zal het kind stappen maken in het rouwproces.

Rouwverwerking voor particulieren en bedrijven

Soms zijn in rouwverwerking een aantal begleidings-afspraken voldoende soms is rouwtherapie meer op zijn plek. Samen kijken we naar wat u of uw werknemer nodig heeft. Binnen onze praktijk geven wij informatie op allerlei gebieden van rouwverwerking. Aan particulieren maar ook aan bedrijven. Hoe ga je om met een werknemer die rouwverwerking nodig heeft bijvoorbeeld? We verzorgen ook trainingen op het gebied van rouwverwerking, om op deze manier uw leidinggevende goed voor te bereiden wanneer een werknemer rouwverwerking nodig heeft. We zijn gevestigd in Asten maar ook buiten de regio Asten, Deurne, Someren, Helmond en Eindhoven bent u van harte welkom.

Neem contact op

Gebaseerd op kennis en ervaring maken wij een proces op maat wat afgestemd is op uw behoefte. Neem gerust contact met ons op voor informatie.


  Contactgegevens

  • Praktijk Amiant
  •  Industrielaan 6
  •  5721 BC Asten
  • 085-0240068
  • 06-11464628
  •  
  • Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar. Het beste kunt u bellen tussen 13:00 en 15:00. Nemen we de telefoon niet op, dan zijn we wellicht in gesprek en nemen we zo snel mogelijk contact op.

   Bij vragen over trainingen krijgt u binnen 2 werkdagen bericht.
  •  
  • info@praktijkamiant.nl