Boekentips jongeren


Ik zet mijn masker af, Gertie Mooren. 

Een boek vol met ervaringsverhalen van jongeren, na het overlijden van iemand die hem of haar lief was.

 

Naar een nieuwe horizon, Riet Fiddelaers- Jaspers,  Josette Klijn – Naessens, Geert van Coenen. 

Een werk- en herinneringsboek voor jongeren die een verlies hebben meegemaakt.

 

Wat als iemand dood gaat, Molly Carlile

Voor jongeren die iemand verloren hebben. Een boek over rouw, verdriet, en je leven weer oppakken.  Het boek geeft je informatie, tips en ook staan er veel ervaringsverhalen in.

 

Wie ben ik zonder jou? Riet Fiddelaers – Jaspers

Een boek waarin vragen die veel rouwende jongeren hebben worden beantwoord door leeftijdsgenoten die een verlies hebben meegemaakt. Daarnaast wordt er ook uitleg gegeven wat helpend kan zijn om dingen beter te begrijpen.

 

Niet aan de hand toch? Laurien de Visser.

De schrijfster Laurien neemt je mee in haar eigen verhaal waarin ze binnen twee jaar wees is geworden. Beide ouders overleden aan een ander vorm van kanker. Naast haar eigen verhaal deelt ze theorie over rouw met handvaten hoe je hier zelf je weg in mag vinden.

 

 

 

 

Boekentips voor volwassenen omgaan met jongeren die rouwen.


Kon je dan niet blijven voor mij, Riet Fiddelaers- Jaspers. 

Dit boek is geschreven voor ouders, of andere naasten die te maken hebben gehad met zelfdoding en nu achterblijven met de kinderen/jongeren. Ook is het geschikt voor leerkrachten, hulpverleners en andere professionals. Het boek geeft uitleg, handvaten en ervaringsverhalen die helpend zijn in het proces van rouw na een zelfdoding.

 

Een rugzak vol verdriet, Riet Fiddelaers – Jaspers. 

Een handboek over verlies en rouw bij jongen mensen tussen de twaalf en vijfentwintig jaar oud. Het boek geeft achtergrondinformatie maar ook handvaten. Daarnaast komen ook jongeren zelf aan het woord.

 

Rouw bij kinderen en jongeren, Mariken Spuij.

Een boek dat gaat over hoe je kinderen en jongeren kunt begeleiden in hun rouwproces. Er wordt hier gesproken over baby’s tot jongeren op de middelbare school. Het geeft achtergrond informatie over rouw, de rouwreacties en begeleiding.

 

Mijn troostende ik, Riet Fiddelaers – Jaspers

Een boek dat gaat over jongeren tussen de 12 en 20 jaar die een groot verlies hebben meegemaakt. Hoe ga je hier als volwassenen mee om? In dit boek staat achtergrond informatie over rouw en jongeren maar ook handreikingen om deze jongeren te kunnen begeleiden.

 

 

Neem contact op

Gebaseerd op kennis en ervaring maken wij een proces op maat wat afgestemd is op uw behoefte. Neem gerust contact met ons op voor informatie.


  Contactgegevens

  • Praktijk Amiant
  •  Industrielaan 6
  •  5721 BC Asten
  • 085-0240068
  • 06-11464628
  •  
  • Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar. Het beste kunt u bellen tussen 13:00 en 15:00. Nemen we de telefoon niet op, dan zijn we wellicht in gesprek en nemen we zo snel mogelijk contact op.

   Bij vragen over trainingen krijgt u binnen 2 werkdagen bericht.
  •  
  • info@praktijkamiant.nl