Boekentips volwassenen


Op deze pagina vind u een overzicht van de boeken die wij lazen. Het is zeker geen compleet overzicht, maar wel een mooie lijst waarin u wellicht wat tips kunt opdoen.

Verlies van Partner


Wij weduwen zijn een taai volkje; geschreven door Maya Stomp

In dit boek beschrijft ze hoe het is om alle ballen in de lucht te houden na het overlijden van haar partner. Een zeer hanteerbaar boekje, makkelijk leesbaar.

‘Rouwen is topsport zonder voorbereiding’

Verlies van broer of zus


Broederziel alleen; Minke Weggemans

 

 

Mannen


Als de man verliest geschreven door Tim Overdiek en Wim van Lent

Een boek wat geschreven is door mannen en voor mannen

Mannen gaan vaak anders om met rouw dan vrouwen. Dit is de reden waarom deze heren dit boek geschreven hebben. Dit boek omvat afwisselend ervaringsverhalen en theorie. Een prachtig boek, helder geschreven. Ook voor vrouwen 😉

Zelfdoding


Geen Pijn, Geen angst, Geen leven; Stanneke Lunter

De veerkracht voorbij.

Stanneke, zelf psychiater beschrijft op een indringende wijze hoe haar dochter belandt in een diepe depressie. Jitske kiest uiteindelijk om een einde aan haar leven te maken.

Dit boek gaat over hoe je als ouder en gezin machteloos staat. En ook de complexiteit van de behandeling.

Een zeer waardevol boek.

Overlijden van een ouder


Je bent jong en je rouwt wat. Boek over rouw na overlijden moeder na een ziekteproces. Zie recensie https://praktijkamiant.nl/particulier/boekentip/

 

 

 

Traumatisch verlies


Hoe overleven we? Geschreven door Francine Oomen. Een graphic novel over intergenerationeel trauma en heling.

Op de wijze waarop Francine dat doet, met veel plaatjes tekeningen. Een heel indrukwekkend boek geschreven voor volwassenen.

 

Traumasporen van Dr. Bessel van der Kolk, een paginarijk boek wat inzicht geeft in de oorzaken en gevolgen van trauma. Biedt hoop en duidelijkheid voor iedereen die met traumatische ervaringen te maken heeft

 

Frans Ruppert schrijft boeken onder andere over trauma. Hij werkt met traumaopstellingen als nieuwe benadering.

 • Symbiose en autonomie; Hij laat in dit boek zien hoe symbiose trauma herkend en behandeld kan worden. Talrijke praktijk voorbeelden.
 • Vroegkinderlijk trauma; Ervaringen in de baarmoeder, tijdens het geboorteproces en in de eerste levensjaren kunnen veel impact hebben. Vroeger werd gedacht dat dat niet zo was, inmiddels weten we dat deze ervaringen wel overweldigend kunnen zijn.
 • Bevrijding van trauma, angst en onmacht. Dit gaat over intergenerationeel trauma, die middels een opstelling behandeld kan worden. Het doel is een gezonde autonomie ontwikkelen.
 • Wie ben ik in een getraumatiseerde samenleving? Ruppert prikkelt de lezer met de indringende vraag hoekte mogelijk is dat de eindeloze vicieuze cirkel van psychische pijn en geweld zichzelf in stand blijft houden.

Peter Levine schreef als de tijger ontwaakt. Dit boek gaat over trauma behandeling met lichaamsgericht therapie. Peter is expert op het gebied van traumaverwerking. Hij stelt dat je in een traumatische situatie alle ervaringen in het lichaam opslaat. Welke zich dan zou kunnen uiten in lichamelijke klachten.

 

Psoas; Geschreven door Liz Koch. De Psoas is een spier welke reageert als we onrust onveiligheid en stress ervaren. De schrijfster neemt ons mee hoe we de balans in ons autonome zenuwstelsel kunnen herstellen. Vanuit holistisch perspectief.

Neem contact op

Gebaseerd op kennis en ervaring maken wij een proces op maat wat afgestemd is op uw behoefte. Neem gerust contact met ons op voor informatie.


  Contactgegevens

  • Praktijk Amiant
  •  Industrielaan 6
  •  5721 BC Asten
  • 085-0240068
  • 06-11464628
  •  
  • Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar. Het beste kunt u bellen tussen 13:00 en 15:00. Nemen we de telefoon niet op, dan zijn we wellicht in gesprek en nemen we zo snel mogelijk contact op.

   Bij vragen over trainingen krijgt u binnen 2 werkdagen bericht.
  •  
  • info@praktijkamiant.nl