Volwassenen


We bieden therapie en begeleiding aan volwassenen in een warme, integere en kleinschalige omgeving. Gebaseerd op onze kennis en persoonlijke ervaringen creëren we voor ieder een traject op maat.
We stemmen de begeleiding altijd af op uw wensen, behoeften en tempo, hiermee bieden we een persoonlijke begeleiding waarbij de volledige aandacht ligt op uw proces. Wij reiken de juiste bouwstenen aan zodat u zelf weer vorm kunt geven aan het leven.
U kunt zich aanmelden zonder tussenkomst van een arts, hoewel het wel fijn is als uw huisarts op de hoogte is van uw deelname aan therapie.
We werken samen met diverse disciplines om op deze manier u de meest geschikte behandeling of persoon te kunnen bieden. Hierbij kunt u denken aan overleg met andere therapeuten, psychologen, psychotherapeuten of psychiaters.

Jongeren


Algemeen

Heb je wel eens het gevoel dat je de enige bent die rond loopt met de dingen die je dwarszitten? Dan lijkt het alsof er niemand is die hetzelfde doormaakt of begrijpt waarmee jij moet dealen.

Dat kan dan van alles zijn, je bent bijvoorbeeld gepest, er is iemand overleden, of je ouders gaan scheiden.

Het kan ook zijn dat je zomaar in één keer super boos bent, of juist heel verlegen. Of je weet niet wat je moet met al die prikkels die binnen komen.

En zo zijn er tal van voorbeelden waardoor het zou kunnen dat het even niet zo lekker gaat.

 

Het is dan fijn om er met iemand over te praten, zodat je niet meer alleen met al die vragen in je hoofd blijft zitten. Wij kunnen je dan helpen, je hoeft het niet alleen te doen.

Rouw

Rouw, wanneer je iemand verliest in je omgeving heeft dit veel invloed op jou én je omgeving, iedereen krijgt een andere rol. Maar hoe ga jij hier nu mee om? Met het verdriet of de boosheid die het bij je oproept? Een hele kluif hoor.

 

 

 

Het zou zomaar kunnen dat het van binnen één warboel is in je lijf. Dat je even niet weet wat je moet voelen en hoe. Gelukkig helpt het om hierover te praten en als dat moeilijk voor je is helpt het ook om hierover te schilderen bijvoorbeeld. Samen kijken we dan wat jij nodig hebt om weer een fijn leven op te kunnen bouwen.

Kinderen van ouders met psychiatrische problemen (KOPP)

Als één van je ouders psychiatrische problemen heeft, heeft dat óók invloed op jou. Als je in één huis woont met je vader of moeder die ziek is betekent dat heel concreet dat je bijvoorbeeld minder aandacht krijgt of dat je een deel van de zorg op je neemt. De rollen draaien zich om, of worden ongelijkwaardig. Bijvoorbeeld in plaats dat je ouders voor jou zorgen, zorg jij voor hen. Dit is een zware verantwoordelijkheid.

 

Als KOPP kind heb je veel kwaliteiten, die je tegelijkertijd ook flink in de weg kunnen zitten. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld nu altijd klaar staat voor anderen zonder aan je zelf te denken. Waarschijnlijk heb je ook goed geleerd hoe je je in moet leven in de problemen van anderen. Dat kan heel handig zijn, maar wanneer het ten koste gaat van je gezondheid is dat natuurlijk niet goed. Bekende signalen dat je te ver bent gegaan in het ‘zorgen voor’ zijn hoofdpijn of neerslachtigheid.

Kinderen


Voor jou

Soms gebeurt er iets vervelends met je, of in jouw omgeving. Misschien is er iemand dood gegaan, of gaan je ouders scheiden. Het kan ook zijn dat je ziek bent en je weet niet hoe je daar mee om moet gaan. Dan zou het zomaar kunnen dat je je verdrietig voelt, bang, of boos. Misschien weet je niet waar het nare gevoel wat er van binnen zit vandaan komt, ook dat is helemaal niet zo gek hoor, dat hebben heel veel kinderen.

 

Als je wilt kunnen wij je dan helpen om je gedachten en je gevoelens beter te begrijpen. Soms is het eng om je gevoelens te uiten, gewoon omdat je ze hebt weggestopt of dat je bang bent dat je ze niet kunt beheersen. Het is heel belangrijk om dit wel te doen.

Eerst kom je samen met je ouder(s) of verzorger(s) en dan gaan we kennismaken. Dan kijken we samen of wij jou en je ouder(s)/verzorger(s) kan helpen. Lijkt je dat een goed plan? Dan ben je van harte welkom.

Voor ouders

Met welke vragen kunt u met uw kind bij ons terecht?

 

* Als hij of zij dikwijls verdrietig, boos is of bang.

* Als uw kind dikwijls aan nare dingen denkt.

* Wanneer er vaak ruzie gemaakt wordt met leeftijdgenootjes.

* Wanneer uw kind iets vervelends heeft meegemaakt.

* Als er iemand in de naaste omgeving is doodgegaan.

* Wanneer uw kind een (echt,-) scheiding meemaakt.

* Wanneer er iemand gaat sterven in de naaste omgeving van uw kind.

 

We gebruiken diverse materialen om te onderzoeken wat er speelt. Dat kan een spelvorm zijn, verhalen of we werken met creatieve materialen. Voor kinderen is het fijn om zich op deze manier te uiten en/of te ontdekken wat er precies aan de hand is.

Beer

Ons team


Noëlle Loomans-Kuijpers

Psychosociaal therapeut; ACT therapie, EMDR, Beeldende therapie, Rouw en Verliestherapie.

Jongeren en Volwassenen

Astrid Meeuws

Psychosociaal therapeut, Rouw en Verlies therapie, ACT4kids therapie.

Kinderen en jongeren en jongvolwassenen en volwassenen.

Ervaringen met Amiant


Je mag hier lekker alles vertellen, ook de dingen die je spannend vindt. Na een paar gesprekken durfde is zelfs weer helemaal zelfstandig naar school, ook al vind ik dat moeilijk.

Meisje (14)
Sociale angst
ACT

Ik heb hier een plek gevonden ik werkelijk gehoord en gezien werd, met liefde ontvangen in een warme omgeving. Samen met de kennis van de therapeut maakt dat ik me heel veilig voelde om mijn klachten te kunnen bespreken.

Vrouw (50)
Overlijden dochter
Rouw en Verlies Therapie

Hier durfde ik eindelijk te vertellen dat ik vroeger gepest werd op de basisschool. Samen hebben we eerst gekeken naar de moeilijke dingen die op mijn pad kwamen en hoe ik daar het beste mee om kon gaan. Daarna hebben we met EMDR de nare ervaringen 'weggepoetst' met EMDR. Dit was een hele gekke ervaring maar het hielp meteen!

Meisje (18)
Pestverleden
EDMR
 

Wij werken samen met:


Neem contact op

Gebaseerd op kennis en ervaring maken wij een proces op maat wat afgestemd is op uw behoefte. Neem gerust contact met ons op voor informatie.


  Contactgegevens

  • Praktijk Amiant
  •  Industrielaan 6
  •  5721 BC Asten
  • 085-0240068
  • 06-11464628
  •  
  • Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar. Het beste kunt u bellen tussen 13:00 en 15:00. Nemen we de telefoon niet op, dan zijn we wellicht in gesprek en nemen we zo snel mogelijk contact op.
  •  
  • info@praktijkamiant.nl