ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy

 

Het is een nieuwe, bewezen, effectieve (evidence based therapy) vorm van gedragstherapie voor verschillende problemen. Waaronder, rouw, omgaan met verlies, chronische pijn, trauma, angst, depressie en lichamelijke ongemakken. Ook kun je ACT- therapie gebruiken om je kwaliteit van leven te verhogen en je persoonlijke veerkracht te vergroten.

ACT-therapie methode

Deze behandelmethode,  gedragstherapie, gaat ervan uit dat vervelende gevoelens, gedachten en gebeurtenissen een onderdeel zijn van het leven en dat we dat niet kunnen veranderen. Maar wat we wel kunnen veranderen is hoe we hiermee omgaan. Hierdoor ben je in staat om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in het leven. De kern van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. ACT-therapie zorgt voor een vrolijke speelse levenshouding waarbij alle angst en pijn die inherent is aan het leven op de koop toe wordt genomen.

ACT-therapie oefeningen

Binnen de gedragstherapie ACT worden er veel oefeningen en metaforen gebruikt, hierdoor wordt ACT-therapie een duidelijke maar luchtige, speelse vorm van gedragstherapie. Tijdens een consult wordt ook uitleg gegeven, maar er wordt vooral ervaren hoe bepaalde gedragspatronen, gevoelens en gedachten actief zijn en in welke mate deze disfunctioneel zijn. Eenmaal thuis wordt het geleerde in de praktijk gebracht en geoefend zodat nieuwe patronen een blijvende verandering bewerkstelligen. Deze vorm van gedragstherapie heeft het kenmerk dat het een kortdurende therapievorm kan zijn, uiteraard afhankelijk van de klacht.

 

Wij zijn gevestigd in Asten maar ook buiten regio Asten, Deurne, Helmond ben je welkom.

Neem contact op

Gebaseerd op kennis en ervaring maken wij een proces op maat wat afgestemd is op uw behoefte. Neem gerust contact met ons op voor informatie.


  Contactgegevens

  • Praktijk Amiant
  •  Industrielaan 6
  •  5721 BC Asten
  • 085-0240068
  • 06-11464628
  •  
  • Op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar. Het beste kunt u bellen tussen 13:00 en 15:00. Nemen we de telefoon niet op, dan zijn we wellicht in gesprek en nemen we zo snel mogelijk contact op.

   Bij vragen over trainingen krijgt u binnen 2 werkdagen bericht.
  •  
  • info@praktijkamiant.nl